Draadloos InternettenDraadloos Internet wint steeds meer terrein. Niet zo verwonderlijk, omdat het best wel wat voordelen biedt. Gezellig samen aan tafel of op de bank internetten is nu mogelijk. Echter zijn er ook nadelen, die vooral betrekking hebben op de beveiliging. Als je netwerk niet beveiligd is, is het voor een hacker wel heel gemakkelijk om binnen te dringen. Buiten diefstal van je gegevens kunnen ze op deze manier ook gratis internetten op jouw account.

 

Hoe werkt het?
Draadloos internet werkt via WiFi (Wireless Fidelity), wat gebruik maakt van radiofequentie. Hiermee kan tussen computers draadloos een internetsignaal verzonden en ontvangen worden. Het bereik van een draadloos netwerk varieert, maar zit meestal tussen de 10 en 20 meter. Je kunt dus handig boven internetten, terwijl je WiFi apparatuur beneden staat, en dat alles zonder dat er maar 1 kabeltje aan te pas hoeft te komen. Dit is meteen het grootste voordeel van draadloos internetten

 

Wat heb je nodig?
Je hebt als eerste een draadloze router nodig.

   voorbeeld van een draadloze router.

Als je een gewone computerkast hebt, moet er een WiFi kaart ingebouwd worden. Daarvoor moet de kast open en heb je een vrij PCI-slot nodig.
Een handiger en eenvoudiger manier is gebruik maken van een USB-adapter. Deze adapter beschikt over een antenne en wordt in een vrije USB-poort geplaatst. Deze optie is geschikt voor de meeste computers, maar ook voor laptops. Voor een laptop kun je ook een PCMCIA-kaart gebruiken. Deze kaarten lijken op een bankpasje (zijn iets dikker) en stop je in de sleuf aan de zijkant van je laptop.
Om draadloos internet te kunnen gebruiken hoef je niet de snelste computer te hebben. Vaak is door providers een minimum aan eisen gesteld. Deze specificaties kun je meestal terugvinden op de site van de provider.

 

Beveiliging van je netwerk
Helemaal 100% veilig krijg je geen enkel netwerk. Zelfs bij overheden en bankinstellingen blijkt dat zo nu en dan. Wel zijn er een aantal maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat de beveiligingsrisico's tot een minimum worden beperkt.